Over Auke

Als pleegvader word ik dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van wat er gebeurt als er in een gebroken gezin niet op tijd aan de bel wordt getrokken. Als ik daar één ding uit geleerd heb, is het dat veel volwassenen of ouders hun verantwoordelijkheden ontlopen. Niet omdat het slechte mensen zijn, maar vaak omdat ze de weg niet weten. Daarom is Hoe doen we dat met Kerst zo’n goed idee.

Hoe Doen we dat met Kerst Auke Triesschijn ontwerper

Als grafisch vormgever is het heerlijk om mooie plaatjes te maken. Maar als mens moet je af en toe iets in de maatschappij injecteren wat ontbreekt. Dit is zo’n ding. Het is belangrijk, moet verteld worden én moet er goed uitzien zodat het niet doodslaat.

Auke maakt albumhoezen, posters, websites en visuele identiteiten voor muzikanten. Opgeleid als typograaf en grafisch vormgever heeft zijn werk zich de laatste jaren uitgebreid richting collage, illustratie, video en motion graphics.

In 2016 en 2017 werkte hij samen met singer/songwriter Mark Lotterman aan het project ‘Holland’ waarin het laatste album van Mark werd uitgedragen als website, boek en expositie, waaraan meer dan 100 kunstenaars en wetenschappers bij hebben gedragen. Auke woont en werkt in Rotterdam en kwam zo in contact met Renee.

In zijn werk stelt hij steeds de vraag: Hoe prikkel je mensen visueel en zet je ze tegelijkertijd aan het denken? Die twee kunnen elkaar versterken: Zo kun je een ingewikkeld verhaal in 1 plaatje meteen vertellen. En kan een sterk verhaal een simpel plaatje verheffen tot iets wat uit meerdere lagen bestaat en op meerdere manieren ‘gelezen’ kan worden.